Siirry sisältöön

Tarinat

Haltijatontussa vierailu on elämys

Missä näitä pääsee hypistelemään?

Fiskarissa on aivan ihastuttava käsityöpuoti nimeltään Haltijatonttu. Olen syksystä alkaen vienyt sinne huopatöitäni myyntiin. Tällä kertaa vein rintakoruja, uinuvat vauvat, keijukaisia, sekä suden ja Punahilkan. Haltijatonttu on aivan loistava puoti huopatöilleni, sillä siellä on runsaasti tarjolla laadukkaita, kotimaisia pienyrittäjien käsitöitä. Minulta kysellään aina joskus, että missä näitä pääsee hypistelemään? Ainakin täällä, Haltijatontussa!

Haltijatonttu puoti on aivan Fiskarin torin vierellä, kauniin keltaisessa kivitalossa.
Sirpa puuhastelee puodissaan

Haltijatonttu

Kun nousee ylös portaat ja käy ovesta sisälle puotiin, eteen avautuu kotoisa ja lämminhenkinen näkymä! On kauniita koruja, jotka kimmeltää kutsuvasti luokseen. Ne ovat taianomaisia! Siellä on keramiikkaa, kuten kauniita kahvikuppeja, joissa koristavat hennot, keväiset perhoset ja kukkaset.  Seinillä komeilee tauluja ja niitä kun jää katselemaan, tulvii mieleen ne kaikkein kauneimmat lapsuuden sadut. Ennen kuin astuu seuraavaan huoneeseen, on pysähdyttävä ihailemaan suloisia ja taidokkaita postikortteja. Toinen huone huokuu villaista lämpöä kauniine vaatteineen ja asusteineen. Siellä on myös ihania puutöitä eläinkuvineen. Tässä puodissa saisi ajan kulumaan useammankin tunnin, sillä käsityöt ovat niin ainutlaatuisia ja yksityiskohtia täynnä, että niitä ihaillessa aika kuluu kuin siivillä! Vink, vink, käsitöiden ystävät, Haltijatontussa vierailu on elämys!

Sirpalla on erittäin monipuolinen ja kaunis puoti, jota hän pitää suurella intohimolla ja rakkaudella. Sirpasta huokuu ilo, inspiraatio ja läsnäolo! Olen todella iloinen, että huopatyöni löysivät Haltijatontun ja olla kököttävät nyt piirongin päällä , jossa ne tulevat nähdyiksi ja pääsevät käsitöitä rakastavien koteihin.

Upeita puutöitä mm. eläinkuvineen
Taulu kuin lapsuuteni sadusta

 

Punahilkka ja susi piirongin päällä

 

 

Suosittelen lämpimästi vierailua Haltijatontussa, tämä pitää ehdottomasti kokea omilla aisteillaan! Samalla kannattaa jäädä nauttimaan Fiskarin kauniista ja rauhallisesta ympäristöstä. Kylän keskellä virtaava joki on lumoava lumisessa pakkassäässä, siinä pelmuavia sorsia on mukava seurata. Useita siltoja pitkin, jotka ylittävät joen, on mukava käppäillä. Tällaisen rauhoittumisen jälkeen oli kiva ajella takaisin kotiin. Olo oli inspiroitunut ja virkeä!

Sirpa otti minusta ja keijukaisista kuvan

Kiitos kun luit juttuni, alla vielä pari kuvaa Fiskarin joesta ja suloisista sorsista!

Heräsikö kiinnostuksesi neulahuovutuksiani kohtaan? Voit käydä katsomassa niistä kuvia tämän sivuston Taikametsästä ja ottaa yhteyttä Yhteystietojen kohdalta!

Haluatko tietää lisää Haltijatontusta, Fiskarin kylän putiikeista ja toiminnasta? Käypä siinä tapauksessa kurkkaamassa täältä!